KZN povodom najave Dana mladih

0
87

U Multimedijalnoj sali Gradske kuće održana je konferencija za novinare na kojoj je najavljen Dan mladih koji će se obeležiti u nedelju, 12.avgusta, na kupalištu Peskara.

Dan mladih u organizaciji grada i Kancelarije za mlade grada Zrenjanina biće obeležen i ove godine u našem gradu. Tim povodom je u Multimedijalnoj sali Gradske kuće održana konferencija za novinare na kojoj je najavljen pomenuti događaj. Prema rečima predstavnika Kancelarije za mlade Ivana Mikalačkog, Dan mladih biće obeležen u nedelju, 12.avgusta, na gradskom kupalištu Peskara gde se održava već 6 godina. On je najavio i nešto drugačiji program u odnosu na prethodne godine.

Međunarodni dan mladih, 12. avgust, prvi put je obeležen 2000. godine. Ustanovljen je odlukom Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, s ciljem da se skrene pažnja na probleme, kulturna i pravna pitanja omladine, učenika i studenata. Na Dan mladih organizuju se koncerti, radionice, kulturne manifestacije i skupovi koje podržavaju vlasti i omladinske organizacije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here