Ana Brnabić u Loznici

0
378

Predsednica Vlade Ana Brnabić tokom posete Tršiću i Loznici rekla je da će Vlada podržati Obrazovno-kulturni centar ”Vuk Karadžić”, koji će, kako je istakla, za društveno-humanističke nauke imati značaj kao naučno-istraživačka stanica ”Petnica” za prirodne.

 Ana Brnabić je, zajedno sa ministrom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladenom Šarčevićem posetila novootvoreni centar “Vuk Karadžić”, gde su prvi put organizovane radionice sa srednjoškolcima i studentima iz Srbije i Republike Srpske.

U centru se održavaju tri radionice – Žargonizmi, frazeologizmi, dijalektizmi u odnosu na standardni jezik, Folkloristički kamp „Vuk Karadžić“ i kurs „Istorija srpske kulture“.

Premijerka je istakla da je to prvi naučno-istraživački centar za društvene i humanističke nauke koji će se baviti očuvanjem srpskog jezika i kulture.

Ona je, obraćajući se učesnicima, izrazila uverenje da je pred njima bolja budućnost, jer upravo mladi i obrazovanje treba da budu osnov bolje budućnosti u Srbiji.

Brnabić je razgovarala i sa najboljim đacima i studentima, stipendistima grada Loznice, poručivši da je veoma važno da mladi ostanu u Srbiji i da im se zato moraju omogućiti što bolji uslovi za život i rad.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here