Anketa – Vaterpolisti

0
131

Vaterpolisti su u Španiji osvojili četvrtu uzastopnu titulu evropskog prvaka, i po ustaljenom običaju svečano su dočekani na balkonu Narodne skupštine uz sve pohvale i počasti koje im pripadaju. Da li našI delfini zaslužuju veće nagrade od države i da li zavređuju više pažnje i poštovanja u odnosu na fudbalere, s obzirom na neverovatne uspehe koje postižu poslednjih godina, pogledajte u anketi.

Nekada su fudbaleri važili za najpopularnije sportiste, košarkaši i odbojkaši za najobrazovanije, dok su ostali sportisti bili podjednako rangirani kod devojaka. Danas, fudbalere na tronu  su  zamenili vaterpolisti.”  Delfini” su primat nad ” Orlovima” preuzeli sasvim zasluženo. Slika na terenu , onom sportskom, je sasvim drugačija i tu nema nedoumica. Vaterpolisti su nas takoreći razmazili i sa svakog takmičenja  nam donose medalje, i to najčeće,  one najsjajnije,  zlatne. Tako je bilo i ovog puta, u Španiji na poslednjem Evropskom šampionatu. Snažnom , borbenom  i  srčanom  igrom do samog kraja  srpski vaterpolisti su ,  sasvim zasluženo,  osvojili  4. uzastopnu titulu evropskog šampiona. Oni su postavili domaći zadatak svim budućim generacijama, ne samo u vaterpolu, nego i svim drugim sportovima. Da li vaterpolisti zaslužuju veću pomoć i podršku  države   u odnosu na fudbalere, pitali smo zrenjanice.

Država je pred polazak na Svetsko prvenstvo u Rusiji ,našim fudbalerima za osvojeno ( nerealno) prvo mesto , obećala nagradu  od 10 miliona evra, dok  će vaterpolistima koji su Srbiji doneli zlatna odličja biti isplaćeno  po 20.000 evra. Da li vlasnici najskupljih automobila, milioneri, ili manekeni u štucnama, mogu svoje fudbalsko umeće i slavu, ali i patriotizam da preispitaju?  Srbija, zemlja bez izlaska na more, ima svoje heroje, delfine i momke koji zarađuju 1000 puta manje para od pomenutih fudbalera , imaju i veliko sportsko srce , a ako se vratimo na početak priče, bolji su žargonski rečeno frajeri, šmekeri i gospoda od svih.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here