Jugoslav Petrušić podržava borbu KTV televizije u nastojanju da opstane uprkos pritiscima aktuelne vlasti

0
134

Nekadašnji srpski obaveštajac Jugoslav Petrušić podržao je borbu KTV televizije u nastojanju da opstane uprkos pritiscima aktuelne vlasti  jer je kako je rekao ‚‚ preko 20 godina KTV televizija bila prozor u svet‚‚

Javnim ličnostima koje su podržale borbu KTV televizije u nastojanju da se izbori sa neprincipijelnim pritiscima i ucenama kojima je izložena od strane aktuelne vlasti, pridružio se i nekadašnji srpski obaveštajac Jugoslav Petrušić. On je sa urednikom Televizije Srpski kolektiv, Draganom Filipovićem, uputio poruku sledećeg sadržaja.

Zahvaljujući se na podršci, KTV televizija želi da istakne da našoj medijskoj kući ne preti zatvaranje zbog nepoštovanja zakonskih i drugih obaveza kao emitera, jer KTV televizija radi po svim pravnim normama koje regulišu oblast javnog informisanja u Srbiji.

Bez ikakog uvijanja, konkretno u našem slučaju možemo reći  da se radi o perfidnoj igri  aktuelne vlasti koja želi da na svaki mogući način : ucenama, pritiscima i uskraćivanjem izvora finansiranja onemogući rad KTV televizje kao nezavisnog i objektivnog medija. Ministarstvo kulture i javnog informisanja zato  i nije  prava adresa za podnošenje ‚‚peticije građana‚‚, kako je to  sugerisao g.  Jugoslav Petrušić.

Projekti KTV televizije nisu dobili finansijsku podršku od Ministarstava kulture, a  jedino što možemo da dodamo je da Ministarstvo doživljamo kao saučesnika vlasti u uskraćivanju materijalne podrške našoj tv kući, a samim tim i njenom radu i opstanku. Sa druge strane potpuno anonimni mediji ali zato bliski vlasti,  na konkursima dobijaju velika sredstva od tog istog ministarstva za ‚‚informisanje‚‚ građana.

U prilog ovoj našoj tvrdnji govori i činjenica da su najveća medijska udruženja pre nekoliko dana najavila da će uputili protestno pismo Ministarstvu kulture i informisanja‚‚ sa pozivom da se ispitaju sumnje da su služeći se malverzacijama, dve kompanije dobile ukupno osam koma šest miliona dinara državnog novca na ovogodišnjem medijskom konkursu , iako je reč o potpuno nepoznatim medijima.‚‚

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here