Susret Aleksandra Vučića i Mladena Ivanića

0
101

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u razgovoru sa članom Predsedništva Bosne I Hercegovine iz Republike Srpske Mladenom Ivanićem, istakao potrebu jačanja političkih odnosa i ekonomske saradnje Srbije i Bosne I Hercegovine, u duhu dobrosusedstva i interesa kako građana Srbije, tako i sva tri konstitutivna naroda – Srba, Bošnjaka i Hrvata.

Predsednik  Aleksandar Vučić i Mladen Ivanić razgovarali su o bilateralnim odnosima i situaciji u regionu, a razmatrajući regionalnu situaciju, Vučić je Ivanića upoznao sa stanjem dijaloga Beograda i Prištine i naglasio potrebu da se postigne istinski kompromis, koji bi garantovao trajnu stabilnost i ekonomski napredak.

Kako je navedeno u saopštenju pres službe predsednika Republike, Aleksandar Vučić i Mladen Ivanić su razgovarali i o konkretnim merama za realizaciju zajedničkih infrastrukturnih i drugih projekata, koji bi doprineli boljem povezivanju ljudi, bržem protoku robe i kvalitetnijoj ekonomskoj saradnji.

Mladen Ivanić je ocenio da ove i iduće godine treba da se reše ključni problemi sa kojima se srpski narod decenijama suočava, kao i da međunarodna zajednica treba da pokaže širinu prema Srbiji. Ivanić je novinarima rekao da je sa predsednikom Srbije imao sastanak u čijem fokusu je bilo pre svega definisanje ključnih problema i izazova srpskog naroda.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here