Saopštenje Srpske radikalne stranke povodom stanja na Kosovu

0
107

Rukovodstvo Srpske radikalne stranke sa velikom pažnjom prati i analizira događaje u vezi sa situacijom na Kosovu i Metohiji. Radikali  zahtevaju da se u dalji tok bilo kakvih pregovora vezanih za Kosovo i Metohiju uključe i  Ruska Federacija i Narodna Republika Kina.

U saopštenju Srpske radikalne stranke je navedeno da je  stav  radikala “da se radi o izuzetno ozbiljnoj temi koju, za razliku od ostalih političkih stranaka, ne žele da koriste za dobijanje političkih poena. Smatramo da imamo obavezu prema našim sugrađanima iz južne srpske pokrajine da budemo suzdržani i odmereni i da ne dajemo ishitrene izjave koje bi mogle da pogoršaju njihov položaj.

Činjenica je da se šiptarskoj strani ne može verovati, s obzirom da je propušten prvobitni rok za formiranje tzv. Zajednice srpskih opština, određen za 4. avgust. Samim tim, zahtevamo da se u dalji tok bilo kakvih pregovora vezanih za Kosovo i Metohiju uključe i preostale dve stalne članice Saveta bezbednosti sa pravom veta – Ruska Federacija i Narodna Republika Kina.

Ove države su kroz istoriju uvek bile tradicionalni saveznici i prijatelji Republike Srbije. Ne možemo očekivati od vodećih zemalja članica Evropske unije i NATO pakta da budu nezavisni i objektivni posrednici u bilo kakvom dijalogu sa kosovskim Albancima, budući da su te zemlje glavni sponzori i promoteri kosovske nezavisnosti“- navedeno je u saopštenju Srpske radikalne stranke.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here