U hotelu Vojvodina u Zrenjaninu održano je prvo predstavljanje programske platforme Saveza za Srbiju

0
154

U hotelu Vojvodina u Zrenjaninu održano je prvo predstavljanje programske platforme Saveza za Srbiju u 30 tačaka uz prisustvo svih predstavnika jedinstvenog opozicionog bloka

Osnivači opozicionog „ Saveza za Srbiju“ su u prepunoj sali hotela Vojvodina , u razgovoru sa mnogobrojnim građanima Zrenjanina predstavili 30 tačaka svog programa sa  jedinstvenim stavom  da je situacija u zemlji  alarmantna i da treba zaustaviti vreme propadanja. Devet predstavnika  stranaka i udruženja odgovaralo je na pitanja koja najviše tište zrenjanince. Sve ideološke razlike i političke stavove lideri najvećeg opozicionog bloka ujedinili su u 30 važnih tačaka sa ciljem da Srbija bude zemlja jednakih građana,  u kome je vladavina prava po najvišim evropskim standardima . Osnivači Saveza za Srbiju su istakli da se pod hitno mora zaustaviti dalja rasprodaja državne imovine u bescenje, a posebno prodaja zemlje strancima. Naglašeno je i da se mora ostvariti potpuna sloboda medija i govora  kao i da se zaustavi pritisak izvršne vlasti na medije i da se građanima garantuje pravo na  nezavisno , objektivno i nepristrasno informisanje.Lideri Saveza za Srbiju dotakli su se i gorućeg pitanja o Kosovu i Metohiji i istakli su  da se pokret zalaže za postizanje pravednog i održivog rešenja za Kosovo i Metohiju Jedan od inicijatora i osnivač pokreta Dragan Đilas je  odgovarajući na pitanje da li može da se ponovi scenario 5.oktobra rekao

Predsednik levice Borko Stefanovič rekao je da ni on ni njegovi saveznici u bloku nemaju ništa lično protiv Vučića , već protiv razarajuće politike koja Srbiju vodi u propast.  Ima li Srbija bolju budućnost i mogu li građani  da se nadaju boljem životu, Stefanović je odgovorio.

Stefanović se osvrnuo i na situaciju u medijima i rekao  da se mora ostvariti potpuna sloboda medija i govora  kao i da se zaustavi pritisak izvršne vlasti na medije i da se građanima garantuje pravo na  nezavisno , objektivno i nepristrasno informisanje

Gradonačelnik Šapca  Nebojša Zelenović je u svom obraćanju zrenjanincima poručio da građani sami  moraju da odlučuju o svom  životu i da sudbinu uzmu u svoje ruke.O tome kako građani neposredni izjašnjavanjem  mogu odlučiti o tokovima novca i njegovom  namenskom trošenju, Zelenović je rekao.

Predsednik Srpskog pokreta dveri Boško Obradović je rekao da među članovima najvećeg opozicionog bloka vlada jedna dobra energija i spremnost da se ujedine u borbi protiv aktuelne vlasti  i istakao je veliko  zadovoljstvo što svoj program prvi put predstavljaju u Vojvodini i to baš u Petrogradu , u srcu Banata.

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac je ocenio da je Osnivanje Saveza za Srbiju, pokreta iz nužnosti, čin spasa.

Bivši načelnik Generalštaba Vojske Srbije  i potpredsednik Narodne stranke stranke Zdravko Ponoš govorio je o stanju na Kosovu i Metohiji kao i o situaciji u kojoj se vojska pod komandom Aleksandra Vučića danas nalazi.

Poruka koju su lideri najvećeg opozicionog bloka poslali građanima Zrenjanina,jeste da je došlo vreme da naša država postane normalna i uređena i da se ljudi uključe u javni život i počnu da učestvuju i sami odlučuju o narodnom novcu i javnom interesu i to svako u svojoj sredini. Na kraju skupa zaključeno je da odlučuju milioni a ne jedan čovek.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here