Bora Novaković govori o ubistvima u Novom Sadu

0
243

Novi Sad je dugo bio miran grad , a sada ga kriminalne grupe koriste za međusobno obračunavanje – izjavio je predsednik Pokrajinskog odbora Narodne stranke Borislav Novaković

Posle nedavnog obračuna vatrenim oružjem u jednom novosadskom kafiću, Narodna stranka je ocenila da se ‚‚mora konstatovati da bezbednost građana Novog Sada nije samo narušena nego je i ugrožena. Novi Sad se od mirnog i sigurnog grada pretvara u poligon za iživljavanje organizovanih kriminalnih grupa. Takođe nakon prethodnih oružanih obračuna u Novom Sadu, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je davao umirujuće izjave, a njegove reči nisu bile praćene konkretnim potezima u kojima bi se kreirao povoljniji bezbednosni ambijent’’- navela je Narodna stranka. Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je međutim izneo suprotno mišljenje i rekao je da ’’u gradu nije bilo ni jednog ubistva tokom 2018.g.’’ Evo kako predsednik Pokrajinskog odbora Narodne stranke Borislav Novaković ocenjuje trenutnu bezbednosnu situaciju u Novom Sadu.

Borislav Novaković je ocenio da je zaštitna funkcija države trenutno ’’svedena samo na angažovanje policije na nivou skupljanja čaura posle obračuna kriminalaca.’’ On je objasnio da ’’takav pristup nikad i nigde nije doneo bezbednost nego opravdanu zebnju među građanima’’.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here