Međunarodni festival folklora “Lala”

0
109

Na Trgu dr Zorana Đinđića, u okviru manifestacije „ Dani piva“ otvoren je Međunarodni festival folklora „ Lala“ koji će trajti naredna četiri dana

Jedan od najznačajnih folklornih festivala kako u našem gradu tako i u našoj zemlji svečano je otvoren u sredu 29.avgusta. Festival „ Lala“ se organizuje 16.put za redom i trajaće do subote 1. septembra, uz učešće velikog broja takmičara kako iz naše zemlje , tako i iz inostranstva. Učesnici ovog festivala neguju dugogodišnja prijateljstva ali i upoznaju razne kulture i tradicionalnost.
Predsednik organizacionog odbora festivala Radovan Moldovan govorio je o značaju jedne ovakve manifestacije.

Već tokom prvog nastupa folklornog ansambla KUD „ Pionir“ došlo je do nepredviđene situacije , kada su u jednom momentu popustili šrafovi koji povezuju binu. Na svu sreću, niko nije povređen, zahvaljujući brzoj reakciji organizatora i radnika koji su bili zaduženi za montiranje bine. Svoj komentar povodom nastale situacije dao je Radovan Moldovan.

Festival folklora,okupio je veliki broj ljubitelja i poštovalaca narodnih običaja i tradicije koji su uživali u višečasovnim nastupima kulturnoumetničkih društava iz zemlje i regiona.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here