U Multimedijalnoj Sali gradske kuće održana je konferencija za novinare povodom premijernog izvođenja predstave “Neizgovoreni glasovi”.

0
106

U Multimedijalnoj Sali gradske kuće održana je konferencija za novinare povodom premijernog izvođenja predstave “Neizgovoreni glasovi”.

Na konferenciji za novinare koja je održana u Multimedijalnoj Sali Gradske kuće najavljena je predstava pod nazivom “Neizgovoreni glasovi” koja će premijerno biti prikazana u Narodnom pozorištu “Toša Jovanović”. Ova predstava je realizovana u okviru međunarodnog projekta koji su zajednički pripremili CEKOM iz Zrenjanina, DIS teatar mladih iz Banja Luke, Pozorišna omladina iz Skoplja i Mostarski teatar mladih iz Mostara. Nešto više o ulozi u ovom projektu rekao je dramaturg Ognjen Bogdanović.

 

Nelko Nelkovski reditelj ove predstave istakao je da je suština rada susret i razmena stavova, jer predstava predstavlja generacijski bunt mladih ljudi iz četiri grada i tri države, koji imaju zajedničko nasleđe i koji na njemu žele graditi kulturu mira, a ne kulturu mržnje, podela i rata.

Sa velikom radošću i posvećenošću pozorište mladih “CEKOM” je takođe uzelo učešće u ovom projektu rekla je Smiljana Tucakov

Projekat “Neizgovoreni glasovi” finansiran je od strane RYCO, Regionalne kancelarije za saradnju mladih, a predstava će nakon Zrenjanina biti izvedena u Nišu i Skoplju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here