Njegovo kraljevsko visočanstvo prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević je u pratnji supruge princeze Katarine boravio u Zrenjaninu

0
206

Njegovo kraljevsko visočanstvo prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević je sa suprugom Katarinom posetio Zrenjanin uoči 2. Oktobra, Dana oslobođenja grada od fašizma.

Nakon prijema u plavom salonu gradske kuće, koji je upriličen u njegovu čast, prestolonaslednik se obratio novinarima i najavio pomoć za zrenjaninsku bolnicu koja će se realizovati nakon posete kraljevskog para Sjedinjenim Američkim Državama.

 

Princeza Katarina je iznela planove zbog kojih je posetila naš grad istakavši da su naši ljudi ponosni i da retko traže pomoć, ali da ona do petka očekuje pismo u kojem će biti naznačeno šta je najpotrebnije zrenjaninskoj bolnici.

 

Prestolonaslednik Karađorđević upitan da li podržava inicijativu da se Zrenjanin preimenuje u Petrovgrad, je rekao da je promena imena grada demokratski proces u kojem odlučuju građani.

Nakon obraćanja medijima okupljenim u gradskoj kući, kraljevski par prošetao je centrom Zrenjanina zastavši da pozdravi aktiviste inicijative za promenu imena grada.
Predsednik Udruženja građana “Petrovgrad”, Budimir Jovanović jedan od pokretača inicijative za promenu imena grada je u izjavi za KTV televiziju rekao da vlast mora omogućiti građanima da se izjasne po ovom pitanju.

 

Pred sam kraj posete Zrenjaninu kraljevski par je prisustvovao gudačkom koncertu održanom u Narodnom pozorištu Toša Jovanović.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here