Predsednik Srpske radikalne stranke prof. dr Vojislav Šešelj je upozorio da će nastojanja SAD da potisnu kineske kompanije sa velikih projekata u Srbiji naneti veliku štetu srpskoj privredi

0
111

Predsednik Srpske radikalne stranke prof. dr Vojislav Šešelj izjavio je da je za izgradnju auto-puta Pojate-Preljina bila zainteresovana i kineska kompanija, ali da je memorandum o izgradnji potpisan sa nepouzdanom američkom firmom i da je namera SAD da potisne kineske konkurente sa velikih projekata u Srbiji.

Predsednik Srpske radikalne stranke prof. dr Vojislav Šešelj izjavio je da je za izgradnju auto-puta Pojate-Preljina bila zainteresovana i kineska kompanija, ali da je memorandum o izgradnji potpisan sa nepouzdanom američkom firmom i da je namera Sjedinjenih američkih država da potisne kineske konkurente sa velikih projekata u Srbiji. On je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije rekao kako je potpuno jasno da pojavljivanje američke firme za izgradnju auto-puta u Srbiji znači da Sjedinjene američke države žele aktivno da uđu na tržište saobraćajnih i drugih infrastruktura, ali i da pokušaju da pariraju sve većem učešću kineskih firmi koje u Srbiji već rade.

Predsednik Srpske radikalne stranke je dodao da ako ne stanemo u kraj već u prvom koraku  ako ne sprečimo to, onda ćemo biti u višestrukom gubitku uz konstataciju da korupcija prati poslovanje fime Behtel.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here