Spoznajte čari sela kroz emisiju “Seoska razglednica”

0
178

U ovoj emisiji “Seoska razglednica” prikazaćemo vam naseljena mesta Belo Blato, Melenci i Lazarevo.

Belo Blato se nalazi u blizini zaštićenog prirodnog dobra Carska bara i sa svih strana je okruženo vodom. Pored Carske bare tu se nalaze i Begej, jezera i ribnjak. Selo ima najčistiji vazduh i pripada prvoj ekološkoj zaštitnoj zoni. U Belom Blatu se nalazi i salaš ,,Lujza’’ u okviru poljoprivrednog gazdinstva porodice Toškov koji pruža mogućnost da turisti uživaju u prirodnom okruženju seoskog dvorišta i tradicionalnoj gastronomskoj ponudi. Naš gost u studiju bila je vlasnica salaša Lujza, Radmila Toškov koja nam je predstavila specijalitete, životinjsko carstvo kao i sve ostalo što čini njeno porodično gazdinstvo.

Nakon Belog Blata i salaša Lujza predstavićemo vam i Melence.

Banatska sela poznata su po svojim mnogobrojnim manifestacijama, ali, svakako najprepoznatljivije su one kada se tradicionalno obeležava slava sela. Melenci godinama unazad seosku slavu obeležavaju na Duhove. Meštani tada mogu da uživaju u brojnim kulturno-umetničkim dešavanjima i sportskim igrama. U narednim minutima pogledajte kako su meštani ove godine proslavili seosku slavu i šta su rekli izlagači.

 

Posetili smo i Lazarevo gde se nalazi registrovano poljoprivredno gazdinstvo porodice Batinić koja se godinama bavi proizvodnjom meda i pčelinjih proizvoda. Postepeno su razvijali ljubav prema pčelama i pčelarstvu i danas se mogu pohvaliti veoma uspešnim gazdinstvom. Razgovarali smo sa Anicom Batinić koja nam je ispričala kako je počelo njihovo interesovanje za pčelarstvo i koliko je početak bio težak.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here