U Savremenoj galeriji Zrenjanin otvorena je izložba Mirjane Blagojev pod nazivom ,,Transparentnost i refleksija – Priča o svetlu i senci’’

0
174

Izložba pod nazivom ,,Transparentnost i refleksija – Priča o svetlu i senci’’ autorke Mirjane Blagojev otvorena je u Savremenoj galeriji Zrenjanin.

Predstavljene su skulpture i objekti u kojima se autorka bavila istraživanjem fenomena transparentnosti i refleksije, koristeći staklo i ogledalo kao osnovni materijal, a svetlo kao jedan od ključnih elemenata koji gradi delo. Radovi su deo istraživanja koje autorka sprovodi na doktorskim umetničkim studijama i o njima je rekla sledeće:

Mirjana Blagojev je diplomirala vajarstvo na Akademiji umetnosti u Novom Sadu 2000. godine, gde je i magistrirala 2007. na temu „Pokušaj spajanja naizgled nespojivog-igra sveta u svetu igre“.Trenutno pohađa Doktorske umetničke studije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.  Učestvovala je u realizaciji brojnih međunarodnih projekata kao i na brojnim umetničkim simpozijumima i kolonijama u zemlji i inostranstvu. Svi zainteresovani moći će da pogledaju izložbu Mirjane Blagojev do 6.decembra u Savremenoj galeriji Zrenjanin.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here