Stigli lekovi i novine za građane Kosova i Metohije, ali ih NEMA u PRODAVNICAMA!

0
121
Prištinske vlasti uvele su mere koje podrazumevaju povećanje carine za 100 odsto na proizvode iz Srbije.

Na Kosovo i Metohiju jutros je stigla određena količina lekova i dnevne štampe.

Novine nisu stigle na kioske, već su razdeljene po zgradama, ponegde su stavljane u sandučiće, a negde ostavljane ispred vrata stanova.

Hleb, mleko i mlečni proizvodi iz centralne Srbije ne dolaze u Zvečan već četiri dana, od kada je Priština uvela takse od 100 odsto. Na pijaci za vikend nije bilo prodavaca mesa iz kopaoničkih sela. Sve je manje lekova, a najteže je sa rezervama kisonika.

Predsednica Udruženja “Majka devet Jugovića” Svetlana Stević kaže da na Kosmetu preti teška socijalna kategorija.

Prema njenim rečima, to udruženje se već 17 godina trudi da najugraženijem stanovništvu na Kosovu i Metohiji dopremi hleb, a sada imaju brašna za svega10 dana.

Stevićeva je rekla da su se javili i novi korisnici narodnih kuhinja koji traže pomoć, jer sada ne mogu da plaćaju hranu po novim cenama.

– To su porodice sa većim brojem dece – kaže predsednica Udruženja “Majka devet Jugovića” i ističe da ako ne uspeju da uvezu brašno, narodne kuhinje će se zatvoriti.

Srbi sa Kosmeta najavili su za sutra miran protest zbog taksi koje je Priština uvela pre četiri dana, kao i zbog upada jedinice Rosu na sever Kosova i Metohije i hapljenja Srba.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here