Američki kutak u Novom Sadu počeo je da radi na novoj adresi, u prostorijama na Keju žrtava racije koje se prostiru na preko dvesta kvadratnih metara

0
191

Američki kutak u Novom Sadu počeo je da radi na novoj adresi, u prostorijama na Keju žrtava racije koje se prostiru na preko dvesta kvadratnih metara. Otvaranju novog prostora prisustvovali su gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, ambasador SAD u Srbiji Kajl Skat, kao i direktor Kulturnog centra Novog Sada Bojan Panaotović.

Američki kutak je zajednički projekat Ambasade SAD-a u Beogradu i Grada Novog Sada, započet 6. oktobra 2004. godine. Članstvo u Američkom kutku je besplatno, a funkcioniše kao biblioteka, informativno-edukativni centar i mesto okupljanja građana sličnih interesovanja.

 

Gradonačelnik Miloš Vučević je naglasio da je posle četrnaest  godina uspešnog rada i odličnih rezultata Američki kutak je zaslužio da dobije bolji i opremljeniji prostor.To je ostvareno zajedničkim zalaganjem čime su obezbeđene reprezentativne prostorije kakvih se ne bi postideo ni jedan grad u Evropi. Vučević je dodao da je otvaranje ovog mesta u korelaciji sa obeležavanjem jubileja diplomatskih odnosa SAD i Srbije, ali i zajedničke pobede u Prvom svetskom ratu. On je izrazio uverenje da će se sadržajni programi Kutka i dalje razvijati. Miloš Vučević je dodao da je Novi Sad dokazao da je otvoren grad, te da nije čudno što ga je renomirani turistički magazin pozicionirao među prve tri destinacije koje treba posetiti naredne godine.

Novi prostor na proleće dobija i baštu, a omogućiće nesmetanu realizaciju više programa u isto vreme. Pored toga, lokacija bliža univerzitetskom kampusu odgovaraće studentima, koji su ciljna publika planiranih programa. Prostor je sada u potpunosti prilagođen osobama sa invaliditetom, a obezbeđena su mesta za bezbedno parkiranje bicikala.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here