Advokat Marko Nicović izrazio je uverenje da će na Skupštini Interpola koja će biti održana u Ujedinjenim arapskim emiratima Kosovo biti primljeno u Interpol jer su prištinske vlasti već podmitile određeni broj članica te organizacije.

0
313

Ministar unutrašnjih poslova tzv. Kosova, Flamur Sefaj izjavio je da je Priština podnela zahtev za prijem u Interpol . Iz Prištine je već saopšteno da imaju potvrdu iz Liona da je njihov zahtev uvršten u nacrt dnevnog reda 87. Generalne skupštine Interpola, koja će zasedati od 18. do 21. novembra u Dubaiju u Ujedinjenim arapskim emiratima. Da li postoji  realna mogućnost da Kosovo  postane član Interpola pitali smo advokata i člana Međunarodne policijske asocijacije za borbu protiv droge Marka Nicovića

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je tokom nedavnog sastanka sa predsedavajućim Interpola Meng Hongvejom da će Srbija svim državama članicama pred Generalnu skupštinu uputiti pismene argumente i činjenice zbog kojih Kosovo ne treba da postane članica te međunarodne organizacije. Stefanović je na konferenciji za novinare sa Hongvejom, rekao da će akcenat argumenata biti na rezoluciji Interpola o jasnim smernicama, procedurama i kriterijumima za članstvo koja podvlači  da samo država članica UN može da postane član te međunarodne organizacije koja se bavi policijskom saradnjom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here