Šta je Putin poželeo Vučiću i Srbima za Novu godinu

0
80

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Čepurina, koji mu je uručio novogodišnje i božićne čestitke predsednika Vladimira Putina i premijera Dmitrija Medvedeva.

Predsednik Putin je u čestitki predsedniku Vučiću istakao da se odnosi Rusije i Srbije dinamično razvijaju u duhu strateškog partnerstva. “Ubeđen sam da će naš predstojeći susret u Beogradu doprineti daljem jačanju obostrano korisne bilateralne saradnje u najrazlačitijim oblastima. Želim sreću, zdravlje i uspeh Vama, Vašoj rodbini i najbližima, a bratskom srpskom narodu – blagostanje i prosperitet”, navedeno je u čestitki predsednika Putina.

I premijer Medvedev je  konstatovao da su se u 2018. godini rusko-srpski odnosi, zasnovani na čvrstim tradicijama prijateljstva, dinamično razvijali u širokom spektru, kao i da je nastavljena realizacija velikih zajedničkih projekata, uz širenje kulturnih i humanitarnih veza. “Ubeđen sam da će dolazeća 2019. godina doneti nove mogućnosti za jačanje praktične saradnje između Rusije i Srbije. To u potpunosti odgovara interesima naših zemalja. Želim Vam, poštovani gospodine Predsedniče, zdravlje i uspeh, a svim građanima Srbije – mir i prosperitet”, istakao je premijer Medvedev.

Predsednik Vučić i ambasador Čepurin su konstatovali da se uspešno završavaju pripreme za zvaničnu posetu predsednika Putina Beogradu, koja će, kako je rečeno, biti potvrda prijateljstva dveju zemalja i bratstva srpskog i ruskog naroda.

Predsednik Vučić je rekao da je poseta predsednika Putina velika čast za Srbiju. Očekuje se potpisivanje dvadesetak dokumenata, koji će unaprediti saradnju Srbije i Rusije u svim oblastima

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here