Klimaju se takse na srpsku robu

0
89

Prištinski mediji  su najavili da bi se proizvodi iz Srbije i Bosne i Hercegovine koje su privremene prištinske institucije oslobodile takse od sto odsto uskoro mogli pojaviti na tržištu. Reč je o robi koja se našla u skladištima na dan usvajanja te mere, 21. novembra prošle godine.  Kako je navedeno, reč je o robi iz Srbije i Bosne i Hercegovine vrednoj više od dva miliona evra.

Portparol kosovske carine, Adriatik Stavileci, izjavio je da će na te proizvode biti obračunat samo porez na dodatu vrednost.

Mediji prenose i da su ovu odluku prištinskih institucija pozdravili kosovski privrednici. Izvršni direktor Američke privredne komore u Prištini, Arian Zeka, izjavio je da je određena količina proizvoda ostala blokirana u skladištima jer vlada nije odredila rokove za njeno povlačenje.  Zeka je zatražio i da kompanije koje su uplatile povećane takse preuzmu robu, a da im se dati novac vrati.

Kosovska carina je  saopštila  da do sada nijedna kompanija nije povukla robu iz zaliha, od kojih su osamdeset odsto namirnice.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here