Predsednik Srpske radikalne stranke prof. dr Vojislav Šešelj susreo se u kripti Hrama Svetog Save sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom

0
296

Predsednik Srpske radikalne stranke prof dr Vojislav Šešelj susreo se u kripti Hrama Svetog Save sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom.  Do susreta je došlo van protokola, na inicijativu dr Šešelja. Predsednik Ruske Federacije odmah je prepoznao lidera radikala i nakon srdačnog rukovanja, u prijateljskom razgovoru, dr Šešelj je istakao da se Srpska radikalna stranka zalaže za uniju sa Ruskom Federacijom i za pristupanje vojnom savezu ODKB.

Vladimir Putin je pozdravio političku orijentaciju Srpske radikalne stranke i istakao da je upoznat sa detaljima procesa vođenog protiv dr Šešelja u Haškom tribunalu, kao i sa njegovim višedecenijskim doslednim političkim delovanjem.

Ovaj susret je samo još jedna potvrda bliskosti između srpskih radikala i zvaničnika Ruske Federacije.

Srpska radikalna stranka će nastaviti da se zalaže za formiranje vojnog, političkog i ekonomskog saveza Srbije i Ruske Federacije, ali i da  insistira na odustajanju od evropskih integracija.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here