Potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović izjavio je da opozicija treba da napusti sve institucije u zemlji jer je njihov dalji rad potpuno obesmišljen.

Funkcioner SPS-a Aleksandar Antić  rekao je da ‚‚koalicija oko Dragana Đilasa i Vuka Jeremića nije izdržala ni godinu dana i već napušta parlamentarni život, iako je to dobila kao obavezu od jednog broja građana Beograda.‚‚ Razlog napuštanja je da podsetimo, najava da Narodna stranka  nećete učestvovati u radu parlamenta Beograda dok traju protesti opozicije. Da li , kako je rekao Antić ‚‚opozicija nije izdržala‚‚ ili se radi o principijelnom stavu opozicije u gradskoj skupštini? Potpedsednik Narodne stranke Nikola Jovanović je istakao odgovarajući na ovo pitanje da je razlog napuštanja Skupštine Beograda to što su institucije u Srbiji obesmišljene.

Narodna stranka je poručila da je “sistem vremenom postao toliko korumpiran i izopačen da garantuje samo održavanje postojećeg stanja, a onemogućava bilo kakvu pozitivnu promenu”. Zbog toga se opozicija prema oceni stranke ,’’ za promene ne može izboriti unutar sistema, nego samo van njega”.