Prodekspo izložba u Moskvi

0
141

Vodeći srpski proizvođači hrane – sireva i mlečnih proizvoda, mesnih prerađevina, prerađenog voća i povrća, sokova i vina, predstaviće se u Moskvi, na jednoj od najvećih međunarodnih sajamskih izložbi prehrambene industrije u svetu „Prodekspo“. Ova manifestacija se u Moskvi održava od 11. do 15. februara.

Privredna komora Srbije i Razvojna agencija Srbije uz podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj u Srbiji u okviru Projekta „Pomoć za trgovinu – podrška proizvodnim kapacitetima u poljoprivrednom sektoru“, organizuju nastup dvanaest  srpskih kompanija u okviru Nacionalnog paviljona Srbije.

Ove godine u okviru Nacionalnog paviljona Srbije proizvodni program će predstaviti: Mlekara Šabac, PIK Bečej, Zlatiborac Mačkat, Megle, ITN Grupa, Mitros Sremska Mitrovica, Toplički vinogradi, Master Frut, Fruvita, Inter Fud, Mundorama i Mlekara Ub.

„Prodekspo“ je jedna od najvećih i najznačajnijih specijalizovanih izložbi prehrambene industrije, u okviru koje se organizuju poslovni susreti proizvođača i izvoznika, kao i distributera i predstavnika vodećih maloprodajnih trgovinskih lanaca.

Sajam godišnje poseti preko šezdeset hiljada  posetilaca iz oko sto zemalja, koji imaju priliku da se upoznaju sa proizvodnim programom više od  dve hiljade trista izlagača iz šezdeset pet zemalja i  trideset nacionalnih paviljona zemalja Evrope, Azije, Afrike, Amerike i Australije.

Tradicionalno učešće na jednoj od najuglednijih međunarodnih izložbi prehrambenih proizvoda direktno doprinosi kvalitetnijoj promociji proizvodnih programa kompanija, upoznavanju sa najnovijim svetskim trendovima, poslovnim partnerima i konkurencijom, postizanju dogovora o novim izvoznim poslovima, kvalitetnijem pozicioniranju srpskih brendova i ukupnom povećanju izvoza.

Ruska Federacija je treći trgovinski partner Srbije. Ukupna bilateralna trgovinska razmena u 2018.godini dostigla je oko tri milijarde dolara uz rast od osamnaest koma pet odsto, od čega je preko milijardu dolara izvoz Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here