Velimir Ilić – sa Prištinom ne bi trebalo nastavljati pregovore jer ni jedna tačka iz briselskog sporazuma sa kosovske strane nije prihvaćena i realizovana

0
102

Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić ocenio je da sa Prištinom ne bi trebalo nastavljati pregovore jer do sada ni jedna tačka iz briselskog sporazuma sa kosovske strane nije prihvaćena i realizovana.

Premijer privremenih prištinskih institucija  na Kosovu Ramuš Haradinaj optužio je šeficu evropske diplomatije Federiku Mogerini da je odgovorna za prekid dijaloga Beograda i Prištine. Haradinaj je nakon nedavne sednice vlade rekao da je Mogerinijeva odgovorna jer je, kako je rekao, u priču o normalizaciji odnosa uvela temu o korekciji granica sa Srbijom. Predsednika Nove Srbije Velimira Ilića smo pitali kako  komentariše  sadašnji prekid u razgovorima između Beograda i Prištine.

Aleksandar Vučić je ukazao u poslednjem telefonskom razgovoru sa Federikom Mogerini  na to da zastoj u dijalogu može biti prevaziđen samo kada Priština ukine takse na srpsku robu i prkine provokacije, kakva je zakon o statutu Rudarskog kombinata Trepča, koji, kako je rekao, nije ništa drugo do otimanje srpske imovine. On je zahvalio je Mogerinijevoj na razumevanju i angažovanju da se postojeći problem reši.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here