Deci, korisnicima programa Narodna kuhinja, uručeno je preko 700 knjiga koje su sakupljene u akciji GNB Žarko Zrenjanin i Crvenog krsta

0
104

Povodom obeležavanja 14.februara, Međunarodnog dana darivanja knjiga, u Velikoj sali Crvenog krsta Zrenjanin uručene su knjige deci, korisnicima programa ,,Narodna kuhinja’’

Zajednička akcija Crvenog krsta Zrenjanin i Gradske narodne biblioteke Žarko Zrenjanin rezultirala je prikupljanjem preko 700 knjiga koje su uručene deci, korisnicima programa ,,Narodna kuhinja’’. Dodela je upriličena u Velikoj sali Crvenog krsta Zrenjanin u prisusutvu predstavnika Gradske narodne biblioteke na čelu sa direktorom Milanom Bjelogrlićem i predstavnika Crvenog krsta Zrenjanin ispred kojeg se obratila sekretarka Aleksandra Tanasijević. Akcija povodom 14-februara, Međunarodnog dana darivanja knjiga, naišla je na dobar odziv i razumevanje građana istakao je direktor biblioteke Milan Bjelogrlić a potom se osvrnuo na značaj današnjeg datuma.

Sekretar Crvenog krsta Zrenjanin Aleksandra Tanasijević uputila je posebnu zahvalnost inicijatorima akcije, GNB Žarko Zrenjanin, a podsetila je i na veoma uspešnu saradnju koja traje godinama.

Međunarodni dan darivanja knjiga ustanovljen je 2012. godine i od tada se obeležava svakog 14. februara sa ciljem promovisanja čitanja prvenstveno kod dece, ali i pripadnika svih drugih starosnih grupa. Inicijativa je probudila veliko interesovanje kod ljubitelja knjiga širom sveta ali i kod naših sugrađana koji su još jednom pokazali humanost na delu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here