Milorad Mijatović – prištinske vlasti ukinuće takse na robu iz Srbije kada za to dobiju mig od svojih zapadnih sponzora

0
176

Potpredsednik Socijaldemokratske partije Srbije Milorad Mijatović ocenio je da će prištinske vlasti ukinuti takse na robu iz Srbije kada za to dobiju mig od svojih zapadnih sponzora.

Iako je kao je rekao predsednik Vučić  ‚‚bio skeptičan“, sada je uveren da će Priština morati da reaguje posle poruka  SAD u vezi sa  stanjem na Kosovu i Metohiji. Međutim kako smo videli i pored upozorenja iz SAD, Ramuš Haradinaj ostaje pri stavu da takse na robu iz Srbije ostaju i dalje na snazi. Da li će po vašem mišljenju u nekom trenutku Priština ipak prihvatiti  američke sugestije i promeniti stav prema taksama i odnosu prema Beogradu.

Visoki funkcioneri američke administracije uputili su pismo kosovskim liderima u kome su ih upozorili da odnosi SAD i Kosova ne mogu biti vraćeni na “prethodni, zavidni” nivo dok Priština ne ukine takse od sto odsto na uvoz robe iz Srbije i BiH. Prema navodima, američki zvaničnici su u pismu predsedniku i premijeru Kosova, Hašimu Tačiju i Ramušu Haradinaju, kao i predsedniku kosovskog parlamenta Kadriju Veseljiju izrazili “nevericu” zbog odluke Prištine da “ignoriše savete” SAD u vezi sa suspenzijom spornih taksi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here