Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić otvorio je  sajam tekstila „Balkan Textile 2019“

0
248

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić otvorio je  sajam tekstila „Balkan Textile 2019“. On je govoreći o tekstilnoj industriji rekao da se ova industrija nalazi na stazama oporavka i da u njoj radi oko pedeset hiljada  ljudi. To je prema  Ljajićevim rečima , daleko od standarda bivše Jugoslavije, kada je u njoj radilo dvesta pedeset hiljada radnika, a vrednost izvoza tekstilne robe iznosila je  pet milijardi dolara.

Ministar Ljajić je rekao da u Srbiji ima dvadeset devet  fabrika tekstila čiji su vlasnici iz Turske, a da je u poslednjih pet godina otvoreno deset fabrika, od kojih su svega tri koristile subvencije koje država daje za pokretanje proizvodnje. On  je objasnio i da će u narednih nekoliko meseci biti otvorena još jedna turska fabrika tekstila u Malom Zvorniku, a da se pregovara sa još dve.

Na sajmu, koji će trajati do 2. marta, učestvuje više od predeset kompanija iz Srbije, Turske, Bugarske, Hrvatske, Grčke i NR Kine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here