Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović izrazio je nadu da će sinod Srpske pravoslavne crkve doneti odluku koju narod očekuje, a to je povratak sedišta Crkve u Pećku patrijaršiju.

Pre nekoliko dana jedan od lidera Saveza za Srbiju i predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović je izjavio ’’da je Srpska pravoslavna crkva poslednji bastion odbrane srpskog identiteta i postojanja na Kosovu i Metohiji“.On je  pozvao  vrh Srpske pravoslavne crkve da „odmah vrati sedište Crkve u Pećku patrijaršiju“. Pored toga Stamatović je naveo da ’’u jubilarnoj 800. godini svoje autokefalnosti, Crkva ima odgovornost za spas celokupnog srpskog naroda i srpske države“. Da li će crkva reagovati na ovaj i slične pozive koji se mogu čuti u javnosti naše zemlje, bilo je pitanje koje smo uputili Milanu Stamatoviću.

Poziv da se sedište Crkve vrati u Pećku patrujaršiju uputili su ranije i viđeniji predstavnici Srba sa Kosova i Metohije. Oni su u pozivu objasnili da  ’’u današnjem smutnom vremenu i onom koje tek dolazi, smatraju da jedino povratak Patrijarha srpskog u drevnu Pećku Patrijaršiju može da obezbedi opstanak srpskog Kosova i Metohije, da jedino takav čin može da ulije veru ne samo tamošnjem narodu da opstane, već i prognanom narodu da se vrati“ .

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here