Pokret Dveri obeležio 20 godina postojanja

0
149

Predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović je na obeležavanju dvadeset godina postojanja pokreta na političkoj sceni Srbije, izjavio da će “konzervativna, ali moderna, pristojna i kulturna ideja Dveri ” biti budućnost srpske politike i značajan faktor za formiranje buduće vlade.

Pre govora predsednika Dveri prisutni su mogli da vide umetnički performans kojim su prikazane najvažnije scene iz istorije Dveri, a koji su izveli članovi omladine Dveri. Na obeležavanju dve decenije pokreta Dveri prisutnima su se obratili i gosti iz inostranstva , čelnici Svetskog kongresa porodica Brajen Braun iz SAD i Aleksej Komov iz Rusije. Brajen Braun je naglasio da  u svetu danas ‚‚duvaju neki drugi vetrovi i da svi moramo braniti svoje porodice i svoje zemlje‚‚

Aleksej Komov je rekao da očekuje da će Dveri u budućnosti izvojevati još puno pobeda kada su u pitanju porodica i porodične vrednosti i da će promeniti Srbiju.

Boško Obradović  je u obraćanju prisutnim članovima i gostima u Kombank dvorani naveo da je pokret Dveri od osnivanja do danas ispunio prvi cilj svoje misije, a to je “da bez duhovne i moralne obnove nema ni političke ni ekonomske obnove srpskog društva‚‚.
Prema rečima Boška Obradovića  zadatak Dveri u budućnosti biće da svoje ideje ‚‚pretoče u konkretan zadatak u nekoj budućoj vladi Srbije u kojoj će se najviše zalagati za porodičnu politiku i politiku domaćeg ekonomskog interesa.

Obradović je naglasio i da su Dveri ušle u politiku kako bi domaću politiku snažile moralom i pravdom, a ne da je ‚‚opterete svojim gresima i slabostima‚‚Svečanosti u Kombank dvorani su pored predstavnika pokreta Dveri prisustvovali i predstavnici Saveza za Srbiju Dragan Đilas, predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić, potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić, predsednik pokreta Levica Srbije Borko Stefanović, lider Pokreta za preokret Janko Veselinović, predsednik Zajedno za Srbiju i gradonačelnik Šapca Nebojoša Zelenović, predsednik Narodnog pokreta Srba sa Kosova i Metohije ‚‚Otadžbina‚‚ Slaviša Ristić  kao i predstavnici Demokratske stranke Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here