GO SRS Beograd: GSP-u preti potpuno uništenje

0
263

Gradski odbor Srpske radikalne stranke izrazio je zabrinutost zbog odluka koje se godinama unazad donose u vezi sa Javnim komunalnim preduzećem GSP Beograd jer, po mišljenju radikala, one ne idu u prilog stabilizaciji preduzeća već njegovom potpunom uništenju.

Gradski odbor Srpske radikalne stranke izrazio je zabrinutost zbog odluka koje se godinama unazad donose u vezi sa Javnog komunalnog preduzeća GSP Beograd jer, po mišljenju radikala, one ne idu u prilog stabilizaciji preduzeća već njegovom potpunom uništenju. U saopštenju Gradskog odbora Srpske radikalne stranke u Beogradu, navedeno je da su usvojenim rebalansom budžeta za 2019. godinu, odbornici Skupštine grada Beograda predvideli su novi zajam u vidu podizanja kredita u visini od trideset pet miliona evra za kupovinu nešto preko dve stotine autobusa za potrebe GSP-a. U obrazloženju ovakve odluke navedeno je da će krediti biti povoljni uz konstataciju da na taj način Grad „čvrsto“ stoji iza ovog javnog preduzeća.

Gradski odbor Srpske radikalne stranke pozvao je čelnike Grada da javnosti dostave na uvid strategiju razvoja GSP-a, ukoliko su je ikada i doneli, te da dostave odgovor na sledeće ključno pitanje: Kojom metodologijom čarobnjaci iz Grada nameravaju da reše problem GSP-a kada, zapravo, s druge strane pune novčanike milijardama dinara na godišnjem nivou predstavnicima konzorcijuma APEKS i privatnim prevoznicima?
Naime, finansijskim obračunom za 2012. godinu, prihodi GSP-a od uvođenja Bus Plus sistema naplate karata su drastično opali. U periodu kada je ovo Javno preduzeće beležilo gubitke, privatno preduzeće APEKS prihodovalo je oko deset miliona evra (na godišnjem niovu)! Zbog kriminalnog ugovora s ovim privatnim konzorcijumom GSP je u pomenutoj godini, samo od prodaje karata, izgubio preko dve milijarde pet stotina miliona dinara.

Gradski odbor smatra da je cilj donosioca ovakvih štetnih odluka privatizacija GSP-a, a prva posledica takvog poteza bilo bi višestruko poskupljenje karata za prevoz- navedeno je u saopštenju Gradskog odbora Srpske radikalne stranke u Beogradu .

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here