Devet domaćih vinarija na sajmu u Dizeldorfu

0
111

Privredna komora Srbije i Razvojna agencija Srbije , organizuju nastup devet domaćih kompanija na međunarodnom sajmu vina i alkoholnih pića „PROVAJN 2019“ koji se održava u Dizeldorfu do 19. marta 2019. godine.

U okviru nacionalnog štanda Srbije na sajmu se predstavlja devet domaćih vinarija  u Paviljonu 15, na nacionalnom štandu površine četrdeset tri metra kvadratna. Nastup na međunarodnom sajmu omogućava izlagačima da predstave svoje proizvode i organizuju plasman na nova tržišta, kao i da unaprede postojeće i ostvare nove poslovne kontakte. Učešće srpskih vinarija na jednoj od najuglednijih i najznačajnijih međunarodnih izložbi vina i alkoholnih pića u Evropi i svetu, direktno doprinosi kvalitetnijem pozicioniranju srpskih brendova i ukupnom izvozu.

„PROVAJN“ je jedna od najvećih i najznačajnijih specijalizovanih izložbi vina i alkoholnih pića u Evropi, na kojoj se susreću distributeri i predstavnici vodećih maloprodajnih lanaca. Sajam godišnje poseti preko šezdeset hiljada posetilaca iz preko sto trideset zemalja, od čega su devedeset četiri odsto stučni posetioci, koji imaju priliku da se upoznaju sa proizvodnim programom više od  čest hiljada osam stotina izlagača iz šezdeset četiri zemlje.

Privredna komora i razvojna agencija drugu godinu za redom organizuju nastup domaćih kompanija. Na prošlogodišnjem  sajmu su izlagale glavne vinorodne zemlje poput Italije, Francuske , Nemačke kao i izlagači iz SAD, Južne Afrike, Argentine, Čilea, Australije i Novog Zelanda.

Savezna Republika Nemačka je jedan od vodećih partnera Republike Srbije u spoljnotrgovinskoj saradnji i jedan od najvećih investitora. Privredna saradnja se odvija se kroz robnu razmenu, bankarsko-finansijsku saradnju, ulaganje stranih partnera, oplemenjavanje, kompenzacione poslove, saradnju u oblasti saobraćaja, turizma, prenos visoke tehnologije, promet u slobodnim zonama, edukaciju srpskih stručnjaka, donacije i slično.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here