Srpska radikalna stranka na konferenciji za novinare:Presuda Karadžiću neodrživa!

0
174

Predsednik Srpske radikalne stranke prof. dr Vojislav Šešelj ocenio je na konferenciji za novinare da je drugostepena presuda izrečena Radovanu Karadžiću u Haškom tribunalu u potpunosti neodrživa sa aspekta pravničke struke i da predstavlja gaženje elementarnih pravnih principa.

Predsednik Srpske radikalne stranke prof. dr Vojislav Šešelj ocenio je na konferenciji za novinare da je drugostepena presuda izrečena Radovanu Karadžiću u Haškom tribunalu u potpunosti neodrživa sa aspekta pravničke struke i da predstavlja gaženje elementarnih pravnih principa. Bivši predsednik Republike Srpske osuđen je na doživotnu robiju zbog navodnog genocida u Srebrenici i ratnih zločina u Bosni i Hercegovini. Predsednik Srpske radikalne stranke je istakao da je presuda politički motivisana i da je u kontinuitetu sa svim ranijim presudama u Hagu, kada su u pitanju optuženi Srbi.

Lider radikala takođe je istakao da nema dokaza da je Radovan Karadžić izdavao naredbe za streljanje ratnih zarobljenika, da je štitio počinioce zločina, da je vođena politika vršenja zločina i da su postojali udruženi zločinački poduhvati.
Prof. dr Vojislav Šešelj je takođe najavio da će Srpska radikalna stranka organizovati protestnu šetnju i skup u nedelju, 24. marta, sa početkom u12 časova. Skup će biti održan povodom dvadesete godišnjice NATO bombardovanja, a s obzirom na novonastale okolnosti, srpski radikali će takođe iskoristiti priliku da osude delovanje Haškog tribunala.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here