U Baroknoj Sali gradske kuće organizovano je veče posvećeno akademiku Vladeti Jerotiću.

0
114

Udruženje „Svetosavlje” organizovalo je u Baroknoj sali Gradske kuće veče posvećeno profesoru i akademiku Vladeti Jerotiću, koji nam je ostavio mnogo razloga da sa puno ljubavi negujemo sećanje na njegove besmrtne poruke.

Voditelj večeri bio je Aleksandar Gajšek, autor kultne TV emisije „AGAPE”, koja je u velikoj meri doprinela da se građanima približi lik i delo profesora Jerotića. On je ovom prilikom rekao:

Gost večeri bio je i protojerej – stavrofor, prof. dr Vladimir Vukašinović, predavač na Bogoslovskom fakultetu u Beogradu, koji je ovom prilikom istakao da će publika imati priliku da čuje i kakav je Vladeta Jerotić bio u privatnom životu.

Vladeta Jerotić je još za života postao jedinstvena pojava u novijoj srpskoj kulturi. Stekao je ogromnu popularnost i postao kultna, harizmatična ličnost svoga doba. Bio je cenjeni psihijatar, psihoterapeut, ali i književnik i član Srpske akademije nauka i umetnosti.Gde god da je gostovao, sale su bile prepune, a nagrade koje je dobio ne mogu se nabrojati . Važio je za jednog od najmudrijih srpskih intelektualaca i mislilaca. Iza sebe je ostavio mnoge zanimljive i pametne misli, koje je objavljivao u svojim knjigama ali i izgovarao u emisijama gde je učestvovao.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here