Ana Brnabić: Srbija ostaje posvećena integrisanom i stabilnom regionu

0
116

Predsednica Vlade Ana Brnabić poručila je da Srbija ostaje posvećena integrisanom i stabilnom regionu, ali da smatra da nije fer insistiranje na potpisivanju drugih sporazuma kada Priština ne poštuje neke od osnovnih regionalnih sporazuma.

Predsednica Vlade Ana Brnabić poručila je da Srbija ostaje posvećena integrisanom i stabilnom regionu, ali da smatra da nije fer insistiranje na potpisivanju drugih sporazuma kada Priština ne poštuje neke od osnovnih regionalnih sporazuma. Brnabić je, nakon sastanka sa evropskim komesarom za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanesom Hanom, rekla da su osnovne teme razgovora bile evropski put Srbije i šta naša država čini u smislu reformi i regionalne saradnje, odnosno o svemu onome što je u okviru Berlinskog procesa.

Predsednica Vlade je navela da imamo određenu dozu rezerve prema regionalnom sporazumu, koji dolazi u trenutku kada Priština i dalje insistira na kršenju Cefta sporazuma i taksama prema proizvodima iz centralne Srbije i BiH, koje su smetnja i svim ostalim regionalnim inicijativama.

Brnabić je izrazila zahvalnost komesaru Hanu i svima iz Evropske komisije zbog toga što su nedvosmisleno pozvali Prištinu da povuče tu odluku o taksama. Brnabić je dodala da Srbija ostaje posvećena regionu koji je snažan, integrisan i pruža svim građanima mogućnosti za drugačiju perspektivu u budućnosti.

Premijerka je najavila da će se od 8. aprila u Beogradu održati Međunarodna nedelja civilnih društva, kao i da će 4. aprila glavni grad Srbije biti domaćin digitalnog samita Zapadnog Balkana.

Brnabić je prenela zahvalnost Evropskoj uniji i Austrijskoj razvojnoj agenciji na podršci koju su pružili u obnovi Golubačke tvrđave.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here