Predsednik Vučić sastao se sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom

0
71

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom, koji je doputovao u Suboticu da bi prisustvovao zajedničkoj sednici vlada dveju zemalja.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom, koji je doputovao u Suboticu da bi prisustvovao zajedničkoj sednici vlada dveju zemalja. Sagovornici su konstatovali da su  međusobni odnosi na najvišem nivou u zajedničkoj istoriji, kao i to da su oni zasnovani na međusobnom razumevanju i poverenju, kao rezultatu višegodišnje saradnje. Predsednik Vučić i premijer Orban su izrazili iskrenu posvećenost bilateralnoj saradnji, kao i saradnji u pitanjima od važnosti za ceo region.

Predsednik Vučić je zahvalio i za otvorenu i snažnu podršku Mađarske evrointegracijama Srbije. On se i ovom prilikom izvinio za neodgovorne izjave, koje su se čule na skupu opozicije u Beogradu, o Mađarima, građanima Srbije, jer, kako je rekao “to nije stav većinske Srbije, već stav dela neodgovornih i neozbiljnih ljudi”.

Predsednik Vučić i premijer Orban su razgovarali i o mogućim novim mađarskim investicijama u Srbiji, kao i o konkretnim merama za realizaciju zajedničkih infrastrukturnih i energetskih projekata, posebno o izgradnji gasovoda Turski tok.

Razmatrajući regionalnu situaciju, predsednik Vučić je premijera Orbana upoznao sa zastojem u dijalogu Beograda i Prištine zbog uvođenja taksi na srpsku robu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here