Narodni poslanik Vladimir Đukanović izjavio je da je odluka Željka Komšića da za savetnika uzme  Čedomira Jovanovića, potez koji će omogućiti  i brz pad bosansko-hercegovačkog političara koji je na prevaran način postao član Predsedništva.

Član Predsedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić imenovao je predsednika  Liberalno-demokratske partije Srbije Čedomira Jovanovića za svog savetnika. Kako je saopšteno iz kabineta Komšića,  Čedomir Jovanović će taj  posao obavljati pro bono. Poslanika Srpske napredne stranke  u Narodnoj Skupštini Vladimira Đukanovića, smo zamolili za komentar imenovanja  Jovanovića za savetnika člana bosanskog Predsedništva iz redova hrvatskog naroda.

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović  inače je izjavio da je prihvatio da postane savetnik hrvatskog člana Predsedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića, jer smatra svojom obavezom da mu pomogne. Prema njegovim rečima zadatak i obaveza je da pomogne i Komšiću i svakome ko je spreman da razume da stabilnost regiona direktno zavisi od spremnosti da se na drugačiji način uređuju međusobni  odnosi naroda na ovim prostorima.