Obeležavanje Dana planete Zemlje

0
206

Povodom obeležavanja Dana planete Zemlje, Agencija za zaštitu životne sredine započela je formiranje pčelinjaka u dvorištu donacijom dve košnice Saveza pčelarskih organizacija Srbije.

Upravo zbog sveukupnog značaja pčela Agencija je odlučila da povodom Dana planete Zemlje da svoj doprinos, pre svega kroz edukaciju svojih zaposlenih i približavanje ovih plemenitih i veoma korisnih životinja ljudima. Obeležavanju Dana planete Zemlje prisustvovali su direktor Agencije Filip Radović, pomoćnik direktora Agencije dr Tamara Perunović Ćulić, njena ekselencija ambasadorka Izraela u Republici Srbiji gospođa Alona Fišer-Kam, predsednik Saveza pčelarskih organizacija Srbije dr Rodoljub Živadinović i profesor biologije na fakultetu Veterinarske medicine Univerziteta u Beogradu prof dr Jevrosima Stevanović. Predsednik Saveza pčelarskih organizacija Srbije dr Rodoljub Živadinović  je naglasio da je direkna korist od jedne pčelinje košnice hiljadu dve stotine evra, od čega je jedan koma do tri odsto vrednost pčelinjih proizvoda, a sve ostalo je korist od oprašivanja.

Kako je istakao direktor Agencije Filip Radović, ova akcija je sprovedena po uzoru na aktivnosti Evropske Agencije za životnu sredinu koja na svom krovu ima nekoliko košnica i akcije Zelenih krovova u Parizu.

Njena ekselencija ambasadorka Izraela u Srbiji gospođa Alona Fišer-Kam istakla je da Izrael, pored značajnog tehnološkog napretka koji je ostvario u oblasti zaštite životne sredine, insistira na širenju partnerstva u međunarodnoj zajednici i počastvovana je što je Israel izabran kao partner u sprovođenju aktivnosti u oblasti životne sredine u Srbiji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here