U Zrenjaninu je obeležen 23.april, Dan vojske Srbije

0
294

Dan Vojske Srbije obeležava se 23.aprila i tim povodom je održana svečana akademija u kasarni “Narodni heroj Svetozar Marković Toza” u Zrenjaninu.

Obeležavanje Dana Vojske Srbije započeto je polaganjem venaca na spomen bistu narodnog heroja Svetozara Markovića Toze. Vence su položili predstavnici Komande za razvoj banatske brigade, Grada Zrenjanina i Srednjobanatskog upravnog okruga. Nakon toga, započeta je svečana akademija himnom Republike Srbije ,,Bože pravde’’ u izvođenju Milice Dosković. Prisutni su bili predstavnici lokalne samouprave, predstavnici Srednjobanatskog upravnog okruga, srpske pravoslavne crkve, ministarstva unutrašnjih poslova kao i porodice poginulih pripadnika Vojske, zatim oficiri, podoficiri, vojnici i mnogi drugi. Prvi se obratio komandant Komande za razvoj banatske brigade, pukovnik Nikola Dejanović koji je naglasio značaj današnjeg datuma.

U ime lokalne samouprave prisutnima se obratila zamenica predsednika Skupštine grada Ljuba Travica koja je govorila o značaju Vojske i potom dodala da je saradnja grada Zrenjanina i Komande za razvoj banatske brigade garnizona u Zrenjanina na izuzetno visokom nivou.

Tokom svečanosti pročitane su čestitke pripadnicima Vojske Srbije povodom praznika, koje su uputili čelnici države i Vojske Srbije, a upriličena je i svečana dodela priznanja i unapređenja u više činove, kao i pohvala. Takođe dodeljene su i nagrade učenicima završnih razreda srednjih škola koji su učestvovali na takmičenju pod nazivom ,,Vojska Srbije, moja vojska’’. Povodom Dana Vojske Srbije otvorena je i izložba „Znameniti Srbi“, autora Milana Mrkajića.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here