Predsednik Vučić: Dolazak nemačke kompanije MTU veliki dan za Srbiju

0
169

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je poručio da je dolazak nemačke kompanije MTU, vodećeg proizvođača avio motora, veliki dan za Srbiju jer je ta kompanija „rols rojs“ ili „mercedes“ u svetu avioindustrije.

Predsednik Vučić je, nakon potpisivanja Memoranduma o razumevanju Ministarstva privrede i Privrednog društva MTU Aero engines, istakao da je u Srbiju stigla najmodernija kompanija u avioindustriji i da jedna trećina svih letelica u svetu ima delove te komapnije.

Memorandum u zgradi Predsedništva Srbije su potpisali nemački ambasador Tomas Šib i ministar privrede Goran Knežević. Nemačka kompanija MTU Aero engines, koja će u Srbiji uložiti u visoke tehnologije, vodeći je proizvođač avio motora i globalni igrač u toj industriji.

Kompanija je osnovana 1934. godine u Minhenu, ima oko deset hiljada zaposlenih, a godišnji prihodi dostižu četiri koma šest milijardi evra. Kompanija je prisutna u petnaest država sveta, a bavi se dizajnom, razvojem, proizvodnjom i podrškom za motore za komercijalne i vojne avione.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here