Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović sastala se sa delegacijom Svetske banke, koju je predvodio potpredsednik Siril Miler.

Na sastanku je bilo reči o Strategiji razvoja drumskog i železničkog transporta u Srbiji, saradnji na velikim infrastrukturnim projektima, uklanjanju nefizičkih barijera na granicama i regionalnom povezivanju.

Mihajlović je tom prilikom izrazila zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa Svetskom bankom, pri čemu je istovremeno ukazala i na strateški važna opredeljenja Srbije u narednom periodu.Razvoj infrastrukture je prema njenim rečima od izuzetnog značaja za našu zemlju, a poseban prioritet dajemo povezivanju sa regionom i uklanjanju nefizičkih barijera, budući da bez toga nema daljeg razvoja. Mihajlović je najavila započinjanje novog investicionog ciklusa vrednog pet milijardi evra.Ona je istakla da je pokrenuta reforma železnica, ali se mora uraditi više na obnovi pruga i povećanju bezbednosti saobraćaja. Takođe, kako je napomenula, u pripremi je nova nacionalna strategija transporta, koja će obuhvatiti nove programe i mere, usklađene sa investicijama u ovaj sektor.

Miler je čestitao Mihajlović na uspešno realizovanoj izgradnji Koridora 10, dodajući da je zadovoljan napretkom u sprovođenju projekata. On je poručio da smo zajedno uradili mnogo, posebno na Koridoru 10. Transport je motor razvoja i Srbija ima sve prilike i kapacitet da bude ključna zemlja koja će povezati tržište Evrope. Spremni smo da nastavimo da radimo zajedno.

Potpredsednik Svetske banke je istakao da je Mihajlović šampionka kada su u pitanju napredak Srbije na „Duing biznis listi“ i unapređenje rodne ravnopravnosti, pri čemu ju je pozvao da podrži projekat ”Jadar”, jedno od najznačajnijih svetskih nalazišta litijum-borata, u blizini Loznice.