Gradonačelnik Janjić najavio da će Zrenjaninci do sredine juna dobiti zdravu pijaću vodu

0
147

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić održao je konferenciju za medije na kojoj je bilo reči o pijaćoj vodi koja predstavlja višedecenijski problem svih Zrenjaninaca. Prema najavama gradonačelnika, Zrenjaninci će do sredine juna dobiti zdravu pijaću vodu.

U Multimedijalnoj sali Gradske kuće održana je konferencija za medije na kojoj se obratio gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić povodom pijaće vode koja decenijama predstavlja problem svih Zrenjaninaca. Gradonačelnik je podsetio da je pre 4 meseca postrojenje pušteno u probni rad koji je trebalo da traje 6 meseci međutim taj termin nije prošao i do prekida vodosnabdevanja je došlo 4.aprila. Janjić se osvrnuo i na razne informacije koje se pojavljuju u javnosti a koje prema njegovim rečima nisu dobronamerne. Tim povodom je odlučio da se obrati javnosti sledećim rečima:

Podsećanja radi, Izgradnja Fabrike vode počela je u oktobru 2016. godine, a tek u decembru 2018. godine voda iz tog postrojenja puštena je u vodovodnu mrežu. Prema analizama vode koje su objavili nadležni iz Grada i “Gruppo Zilio”, ona je bila zadovoljavajućeg kvalitetata. S obzirom na trenutnu situaciju i dalje važi zabrana upotrebe vode za piće a da li će Zrenjaninci do sredine juna imati zdravu pijaću vodu, ostaje da vidimo.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here