Pokrajinska vlada obezbedila 380 miliona za sufinansiranje nabavke opreme za navodnjavanje

0
88

Pokrajinska vlada obezbedila je trista osamdeset miliona dinara za sufinansiranje nabavke opreme i sistema za navodnjavanje i opreme za poboljšanje vodnog, vazdušnog i toplotnog režima biljaka korisnicima sedam stotina šesnaest poljoprivrednih gazdinstava.

Ukupna vrednost investicije sa učešćem poljoprivrednih gazdinstava je  šest stotina šezdeset tri koma pet  miliona dinara. Kako je navedeno cilj konkursa jeste povećanje obradivih površina pod opremom i sistemima za navodnjavanje kao i zaštita zemljišta kroz sprečavanje razvoja korova uz poboljšanje vodnog, vazdušnog i toplotnog režima biljaka. Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Vuk Radojević je rekao da agrarni budžet nikada nije bio veći, a mere se kreiraju i prilagođavaju prema potrebama poljoprivrednika.

Radojević je podsetio da su 2013. godine, ukupna sredstva za investicije za navodnjavanje bila tri stotine petnaest miliona dinara, dok se danas može reći da je za tu namenu u 2018. godini obezbeđeno oko osam stotina dvadeset miliona dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here