Predsednik Vučić sastao se sa ambasadorima zemalja Kvinte i sa šefom Delegacije EU

0
94

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorima zemalja Kvinte – SAD, Velike Britanije, Francuske, Italije i Nemačke, kao i sa šefom Delegacije EU u Srbiji.

Predsednik Vučić je preneo da se naša zemlja, bez svoje krivice, nalazi u teškoj poziciji i da ne razume ni uvođenje taksi od Prištine, ni donošenje novih rezolucija protiv Srbije i srpskog naroda.

U otvorenom, konstruktivnom i sadržajnom razgovoru , predsednik Vučić je sa ambasadorima razgovarao o sastanku o Zapadnom Balkanu održanom u Belrinu prošle sedmice, susretu sa visokom predstavnicom EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Federikom Mogerini, kao i zastoju dijaloga sa Prištinom.

Prestavnici zemalja Kvinte i Evropske unije pozvali su predsednika Srbije na uzdržanost i nastavak ozbiljnog i odgovornog rešavanja problema u regionu u cilju pune stabilizacije političkih prilika.

Predsednik Aleksandar Vučić je rekao da će se Srbija ponašati racionalno i ozbiljno, te da će, čim Priština ukine takse, nastaviti razgovore sa kosovsko-metohijskim Albancima pod okriljem Evropske unije.

Tokom sastanka razgovaralo se i o vladavini prava i medijskoj strategiji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here