Ministar zadužen za regionalni razvoj Milan Krkobabić dogovorio je sa predsednikom Izvršnog odbora Poštanske štedionice Bojanom Kekićem mogućnost da kooperanti i članovi poljoprivrednih zadruga u toj banci podignu kredit za nabavku repromaterijala.

Krkobabić je posle sastanka rekao novinarima da je dogovoreno da Poštanska štedionica postane pouzdan partner za šest stotina trideset hiljada poljoprivrednih gazdinstava u Srbiji koji će im omogućiti da kredit dobiju „lako, brzo i jeftino“.

Ministar je dodao da će kamatu na odobrene kredite plaćati lokalne samouprave iz sredstava namenjenim podsticaju poljoprivrede.

Bojan Kekić je istakao da je zahvalan što je Poštanska štedionica dobila mogućnost da „prati zadrugare jer do sada nije bila dovoljno zastupljena u poljoprivredi“. Kao ogledni primer, kako je rekao, može da služi kreditni aranžman sa Savezom pčelarskih organizacija koje su pozajmljenim novcem završile objekat za pakovanje i izvoz meda.

Poštanska štedionica je prema rečima Kekića, za odobrene pozajmice predvidela i grejs period od šest meseci, a da bi bila bliža klijentima širiće mrežu banaka po Srbiji.