Živanku Radovančevu u ambasadi Republike Francuske uručen je orden viteza časti

0
148

Na prigodnoj svečanosti u ambasadi Republike Francuske u Beogradu, nekadašnjem generalnom direktoru kompanije Mlekoprodukt iz Zrenjanina Živanku Radovančevu, uručen je orden viteza časti za zasluge u oblasti poljoprivrede.

U prisustvu ministara u Vladi Srbije, Aleksandra Antića, Slavice Đukić Dejanović , Branka Ružića i Gorana Kneževića  kao i predstavnika grada Zrenjanina, direktora kompanije Mlekoprodukt Andreja Beslaća i predstavnika Savensia grupe, Živanku Radovančevu je uručen orden za zasluge u oblasti poljoprivrede. Obraćajući se prisutnima, ambasador Republike Francuske u Srbiji Nj.e. Frederik Mondoloni je istakao da je Živanko Radovančev još od 1981.godine kada je postao generalni direktor Mlekoprodukta, a i kasnije kada je ovo preduzeće kupila kompanija Bongren,  radio na razvoju kompanije na čijem je čelu bio ali i u oblasti mlečne industrije.

Zahvaljujući na ukazanoj časti Vladi Republike Francuske, Živanko Radovančev je naglasio da mu je visoko odlikovanje dokaz da je njegov rad prepoznat i da to znači ‚‚da je onaj koji je zaslužio priznanje nešto korisno i radio u životu‚

U izjavi za medije posle uručenja visokog priznanja, Živanko Radovančev je istakao da je tokom svoje profesionalne karijere uvek radio savesno ali i spontano i u kontinuitetu.

Poljoprivreda i privreda su oblasti u kojima odnosi naše zemlje i Francuske napreduju iz godine u godinu. O tome koliko su ti odnosi važni za dve zemlje,  nešto više je rekao i ambasador Francuske Nj.e. Frederik Mondoloni.

Da  je Mlekoprodukt uspešna kompanija i primer da je privatizacija u našoj zemlji mogla da se izvrši na mnogo efikasniji način,  pokazuje i činjenica da je zrenjaninska firma od 2004.godine  uz ulaganja u modernizaciju od skoro šesnaest miliona evra postala i lider u proizvodnji polutvrdih i topljenih sireva i jedan od prepoznatljivih domaćih brendova na svetskom tržištu. Generalnog direktora Mlekoprodukta Andreja Beslaća smo pitali da li će kompanija na čijem je čelu i dalje raditi na unapređenju poslovanja i šta se od Mlekoprodukta uskoro može očekivati kada je reč o daljem prodoru na inostrana tržišta.

Orden viteza časti koji je uručen Živanku Radovančevu, ustanovljen je 7.jula 1883.godine odlukom ministra poljoprivrede Francuske Žila Melina. Ovim priznanjem se nagrađuju osobe koje su dale značajan doprinos u oblasti poljoprivrede.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here