Otvarena Druga međunarodna konferencija medicine sporta

0
238

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić ocenio je na otvaranju Druge međunarodne konferencije medicine sporta, da ova manifestacija ima ogroman značaj jer Srbiju i sportsku medicinu stavlja u sam vrh po svetskim merilima.

Udovičić je, obraćajući se učesnicima konferencije, koja će trajati naredna tri dana, istakao da danas profesionalni i rekreativni sport zahtevaju usku saradnju sa medicinom sporta, uz ocenu da se ne mogu dobiti vrhunski rezultati bez direktne saradnje sa stručnjacima iz te oblasti.

Direktor Zavoda za sport i medicinu sporta Goran Bojović rekao je da je ova konferencija prilika da se usvoje nova, potvrđena saznanja i da se implementiraju u praksi kako bi se unapredio rad i očuvalo zdravlje sportista.

Nakon četiri godine, Beograd je ponovo domaćin Međunarodne konferencije medicine sporta, koja će pružiti odgovore na trenutno aktuelne teme iz domena medicine sporta profesionalnih sportista i rekreativaca kako u individualnim tako i u timskim sportovima.

Konferenciju organizuje Zavod za sport i medicinu sporta, uz podršku Međunarodne federacije medicine sporta i Udruženja za medicinu sporta Srbije, a održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here