Predsednik Vučić ugostio je učesnike Svesrpskog dečjeg sabora

0
160

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ugostio je učesnike Svesrpskog dečjeg sabora koji okuplja decu srpskog porekla iz regiona i dijaspore, uz poruku da budu najbolji ambasadori srpskog naroda i države i da uvek imaju na umu da je Srbija njihova otadžbina i da čuvaju srpski jezik i kulturu.

Povodom Dana slovenske pismenosti, koji se danas obeležava, predsednik Vučić je poručio da mladi čuvaju svoj srpski jezik i koriste srpsko ćirilično pismo i izvan matice i da brinu o svojoj Srbiji. Dodao je da mu je drago što su srpska deca iz različitih delova sveta i regiona došla da posete Beograd, te je podsetio da danas po prvi put slavimo Dan slovenske pismenosti u našoj zemlji.

Deca uzrasta od deset do četrnaest godina iz SAD, Astralije, Velike Britanije, Norveške, Nemačke Francuske , Švedske, Hrvatske, Severne Makedonije, Slovenije i Rumunije, obišla su zdanje na Andrićevom vencu, gde ih je generalni sekretar predsednika Nikola Selaković upoznao sa srpskom istorijom i istorijatom same zgrade. Deca učestvuju u manifestaciji Svesrpski dečji sabor, koji se održava do 28. maja.Manifestacija Svesrpski dečji sabor je prvi put održana prošle godine, sa idejom da se jednom godišnje okupe deca iz rasejanja, kako bi upoznali Srbiju, kao zemlju svog porekla, srpsku kulturu i istoriju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here