Rada Trajković o izborima za gradonačelnike četiri opštine na severu Kosova

0
158

Direktorka Evropskog pokreta Srba sa Kosova i Metohije  Rada Trajković ocenila je da su izbori za gradonačelnike četiri opštine na severu Kosova pokazali da niko od kandidata osim onih sa Srpske liste, nije bio spreman da učestvuje na takvim izborima.

Predsednik Vučić je reagujući na saopštenje zemalja Kvinte (Francuska, Nemačka, SAD, Velika Britanija i Italija) povodom završenih izbora za predsednike opština na severu Kosova i Metohije, rekao da ništa ‚‚gluplje nije pročitao.‚‚ U tom saopštenju je ocenjeno da je izborni proces ‚‚protekao u mirnoj atmosferi, ali je ukazano i da “još ima nerešenih pitanja, koja su pratila izborni proces 2017.”  Za komentar ocene proteklih lokalnih izbora na severu Kosova zamolili smo direktorku Evropskog pokreta Srba sa Kosova i Metohije  Radu Trajković.

Srpska Lista je inače posle održanih  izbora objavila ubedljivu pobedu. Nakon zatvaranja biračkih mesta ,Centralna izborna komisija Kosova  je objavila da je četrdeset dva koma četrdeset dva registrovanih birača  glasalo na lokalnim izborima, dodavši da je to za hiljadu pet stotina pedeset devet ljudi više nego na lokalnim izborima održanim 2017.godine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here