45 godina mature zrenjaninskih Gimnazijalaca

0
617

Nekadašnji učenici tri Zrenjaninske gimnazije obeležili su 45 godina mature prigodnom akademijom u NP Toša Jovanović i proslavom u hotelu Vojvodina.

Maturanti  tri Zrenjaninske gimnazije koji su 1974.godine uspešno završili srednjoškolsko obrazovanje okupili su se ponovo na proslavi 45 godina mature kako bi se prisetili mladosti i probudili najdivnije uspomene na školske dane. Preko 250 nekadašnjih gimnazijalaca okupilo se ponovo u gradu Zrenjaninu bez obzira na godine, zdravlje i udaljenost. Svojim prisustvom godišnjicu je uveličao i njihov profesor fizike i tehničkog obrazovanja Vojko Rakić koji nije krio da ga za ovu generaciju vezuju samo lepe uspomene.

Prve ljubavi, prve nedoumice, i odrastanje su samo neke od stvari koje su ostavile pečat na njihovu mladost. Nekadašnji maturanti podelili su sa nama kakva ih sećanja vezuju za period srednjoškolskog obrazovanja.

Vinko Ubiparip, maturant prve gimnazije, došao je iz Nemačke kako bi prisustvovao proslavi godišnjice mature.

Sadašnji direktor Zrenjaninske gimnazije Milan Radaković izrazio je zadovoljstvo što se učenici gimnazije okupljaju tradicionalno i istakao je da će uvek podržati tu inicijativu.

Nakon okupljanja počela je svečana akademija u NP Toša Jovanović. Dobrodošlicu su prisutnima poželeli hor Zrenjaninske gimnazije na čelu sa dirigentom profesorom Milanom Jerkovim i glumac NP Toša Jovanović  Jovan Torački.

Prigodan govor održala je Ljiljana Stanižan, maturant treće Gimnazije Koča Kolarov.

Svečanu akademiju svojim nastupom upotpunio je i orkestar Zrenjaninske gimnazije a nakon toga druženje je u prijatnoj atmosferi nastavljeno u hotelu Vojvodina gde su nekadašnji školski drugari evocirali uspomene na mladost i dragocene trenutke za koje su se svi složili da predstavljaju najlepši deo njihovog života.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here