Održana je jubilarna 10.štrudlijada

0
228

U prostorijama MZ Žarko Zrenjanin održana je jubilarna 10.štrudlijada. Ovu sada već tradicionalnu manifestaciju organizovali su članovi i volonteri Osnovne organizacije Crvenog krsta „Žarko Zrenjanin“ .

Na ovogodišnjoj štrudlijadi okupilo se 18 učesnika koji su pripremili više vrsta štrudli. Nešto više o samoj manifestaciji rekla je sekretar Osnovne organizacije Crvenog krsta Žarko Zrenjanin Katica Ketenbah.

Prema odluci žirija koji je ovog puta imao težak zadatak, treće mesto pripalo je Danki Ćirković, na drugom mestu našao se Žarko Ketenbah, a prvo mesto osvojila je Draginja Milović koja nam ovom prilikom rekla koliko često pravi štrudle.

Na pitanje kako se pravi prava štrudla, Draginja je odgovorila.

Pored štrudli koje su pripremane za ocenjivanje, učesnici su darovali po još jednu štrudlu za korisnike toplog obroka programa „Narodne kuhinje“. Svi prisutni imali su priliku da uživaju kako u dobrim štrudlama, tako i u bogatom kulturno umetničkom programu gde su nastupili članovi KUD “Đerđef”i KUD “Moja sosa”, a imali su priliku da čuju i pojedine stihove zrenjaninske pesnikinje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here