Proteklog vikenda u Osnovnoj školi “Dr Jovan Cvijić” održano je republičko takmičenje iz geografije

0
286

Proteklog vikenda u Osnovnoj školi “Dr Jovan Cvijić” održano je republičko takmičenje iz geografije za učenike 7 i 8 razreda, koje je okupilo 340 učesnika.

Svečano otvaranje takmičenja upriličeno je u fiskulturnoj  sali Osnovne škole “Dr Jovan Cvijić” gde su se okupili domaćini ovogodišnjeg republičkog takmičenja, kao i 340 učesnika i 250 profesora, gosti iz gradske uprave i predstavnici Srpskog geografskog društva. Prisutnima se na samom početku obratila direktor škole “Dr Jovan Cvijić” Biljana Jovanov, koja je poželelea dobrodošlicu takmičarima i gostima u školu koja upravo nosi ime velikog srpskog geografa i uvaženog akademika dr Jovana Cvijića.

U ime gradske uprave takmičarima, profesorima i gostima dobrodošlicu u grad Zrenjanin poželeo je pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić, koji im je poželeo lep provod i odlične rezultate istakavši da je Grad Zrenjanin uvek odličan domaćin.

Prisutnima se obratila i načelnik školske uprave Snežana Oluški Vlačić, koja je takođe mladim geografima poželela lep provod i uspeh na takmičenju, ali im je poručila I da se druže i sklapaju nova poznanstva, prijateljstva i ljubavi.

Predsednik Srpskog geografskog društva Mirko Grčić se zahvalio domaćinima na gostoprimstvu i na odličnoj organizaciji takmičenja, koje je ove godine okupilo rekordan broj učesnika. On je rekao da su učenici došli da promovišu znanje stečeno tokom protekle školske godine.

Đacima takmičarima i njihovim nastavnicima obratio se i profesor Stevan Stanković koji je rekao da nam je Jovan Cvijić dao mnogo i da nam je ostavio pregršt znanja, a da mu ovim takmičenjem vraćamo samo deo, kao i da je geografija nauka koja vodi čoveka ka prirodi, ali i prirodu dovodi čoveku.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here